Ponyscouts

Pony + Scouts = Ponyscouts

Droom je ervan om een echte ruiter te worden maar eerst toch nog even wennen? 

Dan is onze ponyscouts zeker en vast iest voor u!

Op een speelse en respectvolle manier leren we omgaan met pony's. We gaan niet direct op de pony rijden maar leren eerst de basisvaardigheden.
Hoe ziet een pony er uit? Wat eet een pony? Wat heb ik nodig om op een pony te rijden? Hoe wandel ik met een pony? ... 
Daar gaan we mee aan de slag om na enige tijd ook de basis van het ponyrijden te leggen. Dit wil zeggen dat de kinderen bij het einde van deze lessenreeks geen volwaardige ruiter zullen zijn maar ze zullen wel de kennis en het vertrouwen  bezitten   om te groeien tijdens de groepslessen.

Odoo + afbeelding en tekst

Eventjes Wennen

Hoe zien onze lesjes eruit?

We maken kennis met onze pony's! 

Hoe ziet onze pony er uit? Hoe noemen we de mama en de papa? Hoe halen we de pony's op een veilige manier van de weide en hoe brengen we ze veilig terug? Wat is een schoft, een maan en zwilwrat? 

Wat hebben we allemaal nodig om onze pony te verzorgen? Voor hem én voor zijn stal? Wat eet een pony graag en lust hij ook onze zelfgemaakte ponysnoepjes? 

Van grondwerk over naar voltige... 

Hoe wandelen we met onze pony tussen de hindernissen? Kan hij achteruit parkeren? En kan hij dit ook allemaal tijdens een prachtige wandeling door de natuur? 

Durf je rechtstaan op je pony? Of toch liever op je poep? In vooruit én in achteruit? Misschien in superman houding? Mét en zonder zadel? 

Om daarna op onze pony te springen!

Welk materiaal hebben we allemaal nodig om op onze pony te rijden? Voor de pony maar ook voor onszelf! Doen we zelf best een korte of een lange broek aan? En hoe beschermen we onszelf want... iedereen leert met vallen en opstaan!

En springen... nee hoor! Het is stijgen! Hoe kunnen we helemaal alleen op onze pony stijgen? Hoe sturen we zonder stuur? Of hebben we er toch eentje? Hoe zit dat nu weer met dat pinkje en die teugels? En oh ja, we moeten er ook terug af!

En dan zijn er nog die ponygames! 

Wat denk je van  1-2-3 piano en verstoppertje? Mét je pony hé! En een beetje moeilijker... een estafette met je allerbeste vriend in jouw team? 

Tenslotte mag ook de grote ponyquiz en de pimp-you-pony wedstrijd niet ontbreken! 

Dat wordt spannend hé!

In achteruit

Odoo + afbeelding en tekst

Praktisch

Duur?  Eén lessenreeks omvat acht lesjes. De eerste reeks start op 9 september 2023. 

Voor wie? Voor kinderen van het eerste t.e.m. het vierde leerjaar

Wanneer? Elke zaterdag van 10u00 t.e.m. 12u00

Kostprijs? 160 euro/reeks

Opgelet! Verplichte verzekering bij Paardensport Vlaanderen (kan je aanvragen via onze ponyclub)

Odoo + afbeelding en tekst

Dat wordt fun fun fun